YAZARLAR, KİTAP, KAHVE VE SEN - 4

Murat Ali Blach – Köln (Buchforst)

Umudum Ol Derneği bir yardımlaşma derneği olması yanında, edebiyata ve Türkçeye verdiği önemle de karşımıza çıkıyor.

Dernek Genel Sekreteri Burhanettin Uysal’ın bir yazar olması derneğin edebi çalışmalar yapmasına vesile olmuş. Bu çerçevede edebi sohbetler düzenliyorlar.

Köln Buchforst’da 26 Ocak 2025 pazar günü belediyeye ait bir merkezde dördüncüsünü düzenledikleri ve geleneksel hale gelen YAZARLAR, KİTAP, KAHVE VE SEN Programı edebiyat sevenleri, yazarları ve sanatçıları aynı çatı altında buluşturdu.

Melissa İrem Türkeri, Mehmet Yıldız ve Talih Seval Tuncer konuk yazar olarak katıldılar. Programa ayrıca T.C. Köln Başkonsolosluğu’nu temsilen Muavin Konsolos Arzu Işık Ellialtıoğlu, Duisburg Belediyesi Meclis Üyesi ve DAL Partisi Genel Başkanı Ayhan Yıldırım, Psikolojik Danışman Seher Gündüz ve Sosyolog Hatice Şengelen, Büyükavşar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Sarıkaya, Yardımcısı Muharrem Karaçay ve yönetim kurulu üyeleri Hatun ve Emre Vardar, Umut Yıldızı Derneği Genel Başkanı Abdülkadir Bağcı, Şair ve Yazar Mustafa Yuyucu, Olca Bal, Yusuf Gülsular, Nurettin Güç, Yazar ve Ses Sanatçısı İlhan Yuyucu, Mehmet Mercan ve çok sayıda kitap seven misafirler katıldı.

Programın moderatörü Umudum Ol Derneği Genel Başkanı Öznur Yücetaş Uysal oldu ve açılış konuşmasını yaparken derneklerini de tanıttı.

Başkan Yücetaş Uysal “1999 depreminden sonra böyle bir yardım derneği kurmayı ve ihtiyaç sahibi çocuklara ulaşmayı hedefledik. Ülkemizde şu ana kadar 35 ilimizde ihtiyaç sahiplerine ulaştık. ‘Kardeşim Üşümesin’ kampanyamız ile özellikle çocuklarımızın kışın giyebilecekleri bot, çizme, kışlık dış giysi ve kırtasiye malzemeleri konusunda ihtiyaçlarını giderdik. Bugün burada elde edeceğimiz geliri de Hatay’da depremden etkilenmiş, odun, kömür ve kalın giysi ihtiyacı olanlara ulaştıracağız” dedi.

Köln Muavin Konsolosu Arzu Ellialtıoğlu’nda kısa bir selamlama konuşması yaparak, “Almanya’da faaliyette bulunan her derneğimizi yaptıkları bu güzel faaliyetlerden dolayı kutlamak lazım. Ülkelerini unutmayan, tüm amaçlarının ülkedeki çocuklara, ihtiyaç sahiplerine yardım etmek olan Umudum Ol Derneği gibi iyilik odaklı derneklerimize ülkemiz adına teşekkür ediyorum. Karınca kararınca ellerindeki imkânlar doğrultusunda, oralara gidip çocukları giydiren, 6 Şubat depreminde özellikle yapılanları unutmak mümkün değil. Emeği geçenlere, bugün burada bulunan yazarlarımıza, katkı sunanlara teşekkür ediyorum.” dedi.

Dolu dolu edebiyatın yaşandığı programda konuk yazarlar kendilerini ve kitaplarını tanıttılar. Eserlerinden bölümler seslendirdiler. Dileyen misafirlere kitaplarını imzaladılar. Program sonunda konuk yazarlara plaket ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

Programın serbest mikrofon bölümünde misafirler merak ettikleri konuları yazarlara sorma fırsatını buldular, ayrıca yazmaya meraklı misafirler kendilerinin kaleme aldıkları çalışmalarını paylaştılar. Sazın tellerinden yüreklere işleyen türkülerle mest oldular.

Son olarak çekilen hatıra fotoğrafları ile program son buldu.

By Murat Ali Blach

Almanya'da dünyaya gelmiş. Türkiye'de büyüyerek, eğitimini üniversite düzeyinde Türkiye'de almış. Eğitimi gereği serbest muhasebecilik ünvanına sahip ama 35 yaşından sonra tekrar Almanya'ya yerleştiğinden mesleğini yapmayıp, gazeteciliğe yönlendi ve Bağımsız Objektif Haber ve Dijital İçerik Platformunu kurdu. Post Aktüel ve Türkiye Gazeteleri için de haber ve içerik hazırlamakta.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir